Co je nového v Drone2Map (červen 2022)

Dne
7
.
7
.
2022

V červnu 2022 byla vydána nová verze aplikace ArcGIS Drone2Map 2022.1, která obsahuje mnoho nových funkcí a vylepšení.

Markéta PancováMarkéta Pancová

V této verzi je implementován nový engine pro zpracování, který výrazně zvyšuje kvalitu mračen 3D bodů, 3D sítě a také vizuálních detailů v ortomozaice. Vegetace a objekty vytvořené člověkem vypadají ještě realističtěji. Zdokonalený engine zpracování založený na technologii SURE společnosti Esri umožňuje zpracovávat i rozsáhlejší projekty a v mnoha případech je také rychlejší.

Pojďme se nyní hlouběji seznámit se všemi funkcemi, které můžete v této verzi Drone2Map očekávat. Nezapomeňte se také podívat na stránku Esri, kde najdete další informace o tom, co je nového.

Vyhodnocení teploty

Vizualizujte hodnoty teploty v mapě pomocí nových funkcí termálního zpracování Drone2Map. Například správci inženýrských sítí nebo zemědělci, kteří používají termální infračervené kamery, mohou nyní vytvářet ortomozaiky, které zobrazují teplotu ve stupních (Celsia nebo Fahrenheita). Informace o teplotách a jejich rozdílech mohou odhalit mnoho informací, například úniky vody ze zavlažování na polích.

Přepracovaná podpora multispektrálních kamer

Organizace pracující se sadami multispektrálních dat pořízených pomocí kamer, jako jsou Micasense RedEdge nebo Altum, mají nyní k dispozici nástroje pro zlepšení kvantitativní analýzy dat. Pomocí radiometrických kalibračních panelů lze vytvářet spolehlivé snímky pro více období a za různých podmínek a identifikovat problematické oblasti, jako je například nezdravá vegetace. Tato funkcionalita je užitečná zejména v oblasti zemědělství a monitorování životního prostředí.

Nástroje pro kontrolu kvality

Pro zlepšení výsledků ortomozaiky slouží nástroje Předběžného zpracování jako Prvek opravy a Maska vodní plochy, které uživatelům umožňují upravit mračna bodů DSM a zlepšit tak výslednou ortomozaiku. Místo znovuvytváření celé ortomozaiky ušetříte čas tím, že znovu vytvoříte pouze dlaždici, která spadá do oblasti vašeho zájmu.

Podobně nástroj Oblast projektu pomáhá omezit výsledky zpracování na oblast zadanou uživatelem. Tento nástroj je užitečný zejména při práci se šikmými snímky nebo leteckými snímky s malým překryvem, kde může být spolehlivost pokrytí na hranicích leteckých snímků sporná.

Přepracovaný panel Upravit kameru

Nyní lze znovu použít parametry nastavené pro model kamery, který byl již dříve kalibrován, nebo pro vysoce přesnou metrickou kameru. Dříve uložené parametry kamery můžete rychle načíst, aniž byste je museli ručně zadávat pro každý projekt.

Vylepšená podpora vertikálních souřadnicových systémů

Podpora vertikálních souřadnicových systémů v Drone2Map byla výrazně rozšířena. Uživatelé nyní mohou definovat přesné vertikální souřadnicové systémy, například NAVD 88.

Vytvářejte a sdílejte animace

Drone2Map nyní umožňuje rychle vytvářet animované průlety nebo řízené prohlídky, které uživatele provedou vašimi výstupy. Soubory lze exportovat v různých formátech a poté je zveřejnit na sociálních platformách, jako je YouTube, Instagram a Twitter. Jedná se o skvělý způsob, jak vytvářet a sdílet intuitivní a dynamické pohledy na data vašeho projektu s lidmi mimo vaši organizaci.

Informace o licencích

Drone2Map je nyní k dispozici ve dvou licenčních úrovních, Standard a Advanced. Verze Standard byla optimalizována pro organizace, které chtějí rychle a jednoduše vytvářet 2D produkty (jako jsou ortomozaiky a výškové modely). Verze Advanced obsahuje všechny funkce verze Standard, a navíc možnost vytvářet 3D produkty včetně mračen bodů a 3D sítí.

Poznámka: Pro podporu těchto dvou licenčních úrovní jsme zavedli nové licencování.

  • Uživatelé si musí stáhnout nový software z My Esri a použít nové licencování – stávající uživatelé by měli najít licence „Drone2Map Advanced“ ve svých organizačních účtech.
  • Verze 2.3.x bude fungovat až do konce vašeho ročního předplatného. Všimněte si, že uživatelé mohou v případě potřeby nainstalovat a spustit obě verze, ty však nemohou být umístěny na stejném počítači.

Pokud máte nějaké dotazy nebo nápady, budeme rádi, když nám je sdělíte! Navštivte stránku Esri Community a dejte nám vědět svůj názor.

Mohlo by vás zajímat

Software

ArcGIS Utility Network

ArcGIS Utility Network je nová generace datového modelu Esri pro inženýrské sítě. Co vše tato technologie přináší a proč je nyní nejlepší čas, aby do ní správci inženýrských sítí začali svá data převádět?
Software

Nové mapy s příběhem v novém

Od července 2019, kdy Esri vydala novou generaci map s příběhem, která postupně nahrazuje klasické mapy s příběhem, již uplynul více než rok a za tu dobu se dočkaly mnoha změn a vylepšení. Co mapy s příběhem aktuálně nabízejí?
Software

ArcGIS API for JavaScript 4.18

Koncem roku 2020 vyšla nová verze ArcGIS API for JavaScript, knihovny pro psaní vlastních webových aplikací nad službami ArcGIS. Verze 4.18 přináší mnoho novinek, pojďme si o některých něco říct.

ARCDATA PRAHA

Víte, že většina dat má nějaký prostorový kontext?
Zboží i zákazníci se někde nacházejí a někam putují; všechny události se někde odehrávají.
V této složce dat je ukryt obrovský potenciál.
Pojďte ho objevit s námi a nechte se inspirovat, jak může GIS pomoci i vám.

Esri logo