Nasazení v praxi

Statistický geoportál – prostor pro statistická data

Zajímá vás, ve kterých oblastech Česka žije nejvíce vysokoškoláků nebo svobodných? Kde žije nejvíce rodáků? Nebo jaké jsou technické charakteristiky domů a bytů ve vašem okolí či do jakých měst a v jaké intenzitě jezdí lidé do zaměstnání a do škol? Odpovědi na tyto otázky vám poskytne Statistický geoportál, držitel ocenění Cacio IT projekt roku 2023.
Tipy pro práci

Jak sdílet projekt ArcGIS Pro pomocí balíčků

Řada uživatelů ArcGIS Pro řeší, jak naložit s hotovým projektem, když ho je potřeba archivovat, nebo jakým nejvhodnějším způsobem sdílet svoji práci s ostatními kolegy. Vhodnou metodou je například vytvořit z projektu balíček.
Software

ArcGIS API for JavaScript 4.18

Koncem roku 2020 vyšla nová verze ArcGIS API for JavaScript, knihovny pro psaní vlastních webových aplikací nad službami ArcGIS. Verze 4.18 přináší mnoho novinek, pojďme si o některých něco říct.
Zprávy

První virtuální Konference GIS Esri v ČR

Ve dnech 4.–5. listopadu se kanceláře firmy ARCDATA PRAHA proměnily na dvě profesionální vysílací studia. 29. ročník Konference GIS Esri v ČR se totiž stal prvním, který se musel odehrát pouze virtuálně.
Software

ArcGIS Field Maps

ArcGIS Field Maps je nová mobilní aplikace. Ukážeme vám, k čemu ji můžete používat a jaké je její místo mezi ostatními mobilními aplikacemi Esri.
Software

ArcGIS Experience Builder

Novým moderním nástrojem pro budování webových aplikací je na platformě Esri ArcGIS Experience Builder. Proč tu máme další „builder“? Jaké jsou jeho přednosti? Bude starý známý Web AppBuilder nahrazen? Odpovědi na tyto i další otázky naleznete v tomto článku.
Tipy pro práci

V prosinci přechází ArcGIS Online na HTTPS

Z důvodu zlepšení zabezpečení celého prostředí ArcGIS Online plánuje společnost Esri pro práci v ArcGIS Online povolit výhradně protokol HTTPS. Tato změna je plánovaná na 8. prosince 2020, respektive na prosincovou aktualizaci ArcGIS Online.

Nahrávám...

Načíst starší články

ARCDATA PRAHA

Víte, že většina dat má nějaký prostorový kontext?
Zboží i zákazníci se někde nacházejí a někam putují; všechny události se někde odehrávají.
V této složce dat je ukryt obrovský potenciál.
Pojďte ho objevit s námi a nechte se inspirovat, jak může GIS pomoci i vám.

Esri logo